Принцеса Леонор, наследница на трона на Испания и бъдещ върховен

...
Принцеса Леонор, наследница на трона на Испания и бъдещ върховен
Коментари Харесай

Испанската принцеса Леонор започва тригодишно военно обучение

Принцеса Леонор, наследница на трона на Испания и предстоящ висш главнокомандващ на въоръжените сили, ще стартира тригодишното си военно образование през септември, съобщи Франс прес, базирайки се на испанското държавно управление.

Дъщерята на краля на Испания Фелипе Шести ще навърши 18 години през октомври и кралското семейство е решило, че " тя би трябвало да получи военно образование, както Негово Величество кралят и както е всекидневно в други парламентарни монархии ", сподели за пресата министърът на защитата Маргарита Роблес след съвещанието на министерския съвет.

Правителството е одобрило декрет, който регламентира образованието и военната кариера на принцесата на Астурия, заяви говорителката му Исабел Родригес.

Военната подготовка ще стартира през септември, откакто принцеса Леонор приключи колежа в Уелс, и ще продължи три години, през които тя ще се образова в сухопътните, военноморските и военновъздушните сили.

Министър Роблес напомни, че Леонор е призвана да стане първата жена главнокомандващ на испанските въоръжени сили.
       

Ако следва пътя на татко си, който е приключил право в университет " Комплутенсе " в Мадрид, принцесата по-късно ще учи в испански университет, а по-късно ще вземе магистърска степен в чужбина. Кралят е следвал " Международни връзки " в Джорджтаунския университет във Вашингтон. 

Принцеса Леонор е родена на 31 октомври 2005 година Тя е по-голямата от двете дъщери на крал Фелипе Шести и брачната половинка му Летисия. 
    
Според конституцията на страната кралят е държавен глава и висш главнокомандващ на въоръжените сили.

Снимка: Aleksandar Pasaric/pexels.com. Текст: Елена Христова/БТА

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР