Принц Уилям празнува 41-ия си рожден ден днес след една

...
Принц Уилям празнува 41-ия си рожден ден днес след една
Коментари Харесай

Принц Уилям на 41: Годината му от херцог на Кеймбридж до принц на Уелс

Принц Уилям чества 41-ия си рожден ден през днешния ден след една знакова година на трагични промени в живота на принца, монархията и самата Англия.

ROYAL BIRTHDAY: Prince William, the Prince of Wales, turns 41 today.

Archive footage shows the first 18 months in the life of Prince Charles and Princess Diana’s eldest son.
— ABC News (@ABC)
През миналите 12 месеца Уилям означи 25-ата годишнина от гибелта на принцеса Даяна; означи кончината на баба си, кралица Елизабет II; видя по какъв начин се издига от херцог на Кеймбридж до принц на Уелс; и се сблъска с рецензиите на брат си, принц Хари, по отношение на детството и персоналния му живот.

Имаше и по-щастливи събития: отпразнуване на втората година на знаковата му еко-инициатива - премията Earthshot - по време на гала по награждаването в Бостън; отбелязване на 12-ата годишнина от сватбата му с Кейт Мидълтън (сега принцеса на Уелс); и наличие на историческата коронация на татко му предишния месец.

Тук преглеждаме някои от най-големите събития в годината на Уилям.
Обещание да оказва помощ на другите
Когато Уилям навърши 40 години през юни 2022 година, дворецът Кенсингтън означи случая, като пусна серия от фотоси, избягващи обичайна форма на кралски портрети. Имаше фотоси, на които принцът продава на улицата в Лондон „ The Big Issue “ - списание, което подкрепя бездомните и хората, изпитващи финансови усложнения.

В публикация за списанието принцът написа, че е бил въодушевен от майка си да прояви по-голям интерес към подпомагането на членовете на общностите във Англия, които са останали без дом.

" Въпреки че може да наподобявам като един от най-невероятните покровители за тази идея, постоянно съм вярвал, че би трябвало да употребявам платформата си, с цел да оказа помощ да се опишат тези истории и да се притегли вниманието и дейностите на тези, които се борят. Сега, когато навършвам 40 години, възнамерявам да върша това даже повече, в сравнение с в предишното ", написа Уилям.

" Така че, от своя страна, се наемам да продължа да върша каквото мога, с цел да насоча вниманието към този разгадаем проблем освен през днешния ден, само че и през идващите месеци и години ", сподели още той.

Happy birthday to William Arthur Philip Louis!

The Prince William. The Prince of Wales. Heir Apparent of the British throne.
— Isa (@isaguor)
Поклонът на принца към благотворителната активност на Даяна беше покъртителен метод да признае трайното влияние на нейното завещание през 25-ата година от гибелта ѝ. Въпреки че годишнината не беше публично маркирана, Уилям отдаде респект на майка си в речи и послания през цялата година.
Смъртта на кралица Елизабет II, издигане в сан на принц на Уелс
На 8 септември 2022 година кралица Елизабет II, най-дългогодишният държател на Англия, умира на 96-годишна възраст в замъка Балморал в Шотландия.

Когато татко му става крал, Уилям автоматизирано се снабдява с ново херцогство, ставайки херцог на Кеймбридж и Корнуол и настойник на многомилионните парцели на херцогство Корнуол.

Ден откакто става крал, Чарлз се обръща към нацията в трогателна тирада, отдадена на майка му. По този метод той също по този начин разгласи, че издига Уилям до принц на Уелс - най-висшата кралска купа след английския монарх. В качеството си на принц на Уелс Уилям провежда редица траурни прояви и разгласява свое публично изказване, отдадено на баба му. В него се споделяше: " Знаех, че този ден ще пристигна, само че ще мине известно време, преди действителността на живота без баба да се почувства същински.

" Благодаря ѝ за добротата, която сподели на мен и на фамилията ми. И ѝ благодаря от името на моето потомство за това, че даде образец за работа и достолепие в публичния живот, който беше от друга ера, само че постоянно настоящ за всички нас. "

Buckingham Palace shared a new photo of King Charles with his eldest son, Prince William on the occasion of his birthday.

The photo appears to have been taken during rehearsals for the Coronation.

Happy birthday Prince William!
— Isa (@isaguor) Earthshot 2022
В месеците откакто стана принц на Уелс, Уилям предприе първото си огромно посещаване в чужбина. Заедно с Кейт той отпътува за Бостън за втората годишна гала по връчване на премията Earthshot.

Наградата Earthshot е еко-инициатива на принца за идентифициране и финансиране на екологични планове, които са от изгода за екосистемата на планетата.

По време на тридневното посещаване принцът и принцесата изгледаха мач на " Бостън Селтикс ", посетиха президентската библиотека " Джон Ф. Кенеди " и участваха на самото награждаване, което се организира в MGM Music Hall at Fenway и се предаваше по целия свят.
Медийните бомбардировки на принц Хари
През декември 2022 година, след визитата на Уилям и Кейт в Бостън, дълго чаканият сериал на Хари и Меган Маркъл от Netflix дебютира с рекордни за платформата стрийминг бройки.

Шоуто от шест елементи включваше разкритията на двойката за времето, в което са били членове на кралското семейство, и за връзките на монархията с таблоидните медии във Англия. Сред бомбите, засягащи Уилям, беше изказванието на Хари, че брат му е крещял и викал по него по време на среща, извършена с Елизабет, и че дворцовите помощници са били подготвени да " излъжат ", с цел да защитят Уилям, само че не и Хари.

Официално Уилям не разяснява сериала, в сходство с обета за " без коментар ", спазван по това време от Бъкингамския замък.

Принцът резервира безмълвие и през януари, когато Хари разгласява дълго чаканите си записки от 410 страници, " Резервен ", които се трансфораха в най-бързо продаваната книга в историята. Уилям заемаше централно място в доста от разказите на Хари за детството му и по-късно, в това число за събитията, довели до раздялата му с монархията през 2020 година

Сред тях Хари споделя за хипотетично физическо нахлуване от страна на Уилям, което се е случило през 2019 година поради спор за отношението на Меган към личния състав на кралското домакинство.

В резултат на разкритията на Хари в предаването и записките му за Netflix известността на Уилям понижа както в Съединени американски щати, по този начин и във Англия, дружно с известността на Хари и на други кралски особи, участващи в плановете.

Happy Birthday Prince William
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР