Принц Хари оспорва в съда решението на британското правителство да

...
Принц Хари оспорва в съда решението на британското правителство да
Коментари Харесай

Принц Хари оспорва лишаването му от охрана

Принц Хари оспорва в съда решението на английското държавно управление да го лиши от защитата му, откакто се отхвърли от статута си на настоящ член на кралското семейство и се реалокира в Съединени американски щати. Той сподели, че желае да има отбрана, когато посещава дома си, и добави, че повода частично е в нападателната преса, която заплашва неговата сигурност и тази на фамилията му. 
Прочетете още
Тридневното чуване, планувано в лондонския Висш съд, е следващото от делата на Хари, който се изправя против държавното управление на Англия и английските таблоидни медии. По-рано тази година Хари не съумя да убеди различен арбитър, че би трябвало да може да заплаща частно на лондонската полиция, с цел да го охранява, когато идва в града. Съдията отхвърли това предложение, откакто държавен юрист сподели, че служителите на реда не би трябвало да бъдат употребявани като „ частни телохранители за богатите ”.

Херцогът на Съсекс споделя, че не се усеща в сигурност да докара брачната половинка си, някогашната актриса Меган Маркъл, и двете им дребни деца във Англия, и се тормози за личната си сигурност, откакто беше преследван от папараци след благотворително събитие в Лондон. Неприязънта на Хари към пресата датира от гибелта на майка му принцеса Даяна, която почина в автомобилна злополука, до момента в който водачът ѝ се опитваше да избяга от напористи фотографи в Париж. В решението си да напусне Англия Хари, чиято брачна половинка е от смесена раса, се базира на расистките съгласно него настройки и непоносимата натрапчивост на английските медии. 

39-годишният принц оспорва решението на Изпълнителния комитет за отбрана на кралските особи и обществените персони да му обезпечи защита за всеки обособен случай, откакто през 2020 година се реалокира в Канада, а по-късно в Калифорния, където понастоящем живее със фамилията си. 

Принц Хари сподели, че комитетът незаслужено е отхвърлил молбата му за защита, без да го изслуша персонално и без да разкрие състава си, за който по-късно е научил, че включва чиновници на кралското семейство. По думите му Едуард Йънг, помощник-личен секретар на починалата кралица Елизабет Втора, не е трябвало да бъде в комисията поради „ забележителното напрежение ” сред двамата мъже. 

Министерството на вътрешните работи изясни, че всяко напрежение сред Хари и личния състав на кралското семейство е без значение и че комисията е имала право на своето решение, защото той се е отказал от ролята си на работещ член на кралската фамилия.

Делото е едно от петте на Хари, които се преглеждат от Висшия съд в Лондон.  

Другите четири желае са свързани с най-известните английски таблоиди, в това число дело за очерняне против издателя на „ Дейли мейл ”. Решението по това дело се чака в петък. 

В други три желае се твърди, че публицистите от „ Дейли мейл ”, „ Мирър ” и „ Сън ”, са употребявали противозаконни средства, като машинация, хакване на телефони или наемане на частни детективи, с цел да изровят злепоставяща информация за него.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР