Принц Андрю вероятно ще поеме грижата за любимите кучета на

...
Принц Андрю вероятно ще поеме грижата за любимите кучета на
Коментари Харесай

Принц Андрю или шивачката поемат кралските любимци

Принц Андрю евентуално ще поеме грижата за обичаните кучета на починалата си майка кралица Елизабет II, заяви Daily Mail, като цитира изявление на кралския биограф Ингрид Сиуърд пред списание Newsweek.

В последните години Нейно величество имаше четири кучета – две от желаната й порода корги, кръстени Кенди и Мик, едно дорги – кръстоска сред дакел и корги на име Санди, и кокершпаньол Лизи, наименуван на нея. 

Сиуърд не изключва и опцията четириногите любимци да бъдат дадени за развъждане и на дългогодишни чиновници на кралското семейство, които са се грижили за техните побратими от десетилетия.

Кралският биограф споделя, че любовта на кралицата към нейните кучета е била несравнима през годините и е по-вероятно те да намерят дом измежду членовете на кралското семейство.  " Тя обича животните и напряко обожава кучетата... Те бяха първата й обич и ще бъдат последната ", разяснява Ингрид Сиуърд.

" Предполагам, че кучетата ще бъдат гледани от фамилията, евентуално от Андрю – той е този, който й ги е подарил ", споделя тя, добавяйки, че животните са млади.

Първото си куче – коргито Сюзън, Елизабет получава през 1944 година като подарък от родителите си за своя 18-и рожден ден, когато навършва пълноправие. По-рано тя безусловно се е влюбила в коргито на татко си крал Джордж VI– Дуки, и желае да има свое лично куче от тази порода. През живота си английската кралица е имала над 30 кучета, потомци на Сюзън, пресмята Daily Mail.

Авторката на книга, отдадена на коргитата на кралицата – Пени Джунър, също допуска, че кучетата може да останат при личния състав. " Грижата за кучетата от време на време се е полагала на чиновници, само че най-много на доверената шивачка, асистентка и дясна ръка на кралицата Анджела Кели, на нейния също толкоз приближен дълготраен чиновник Пол Уайбрю, който беше забелязан да се разхожда с кралицата и кучетата в пародията на Джеймс Бонд ", написа тя в книгата си от 2018 година

" И двамата обичат кучетата, имат безграничен достъп до кралицата и се приказва, че са доста близки с нея ", отбелязва кучешкият биограф.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР