Принц Андрю трябва да даде показания под клетва за ролята

...
Принц Андрю трябва да даде показания под клетва за ролята
Коментари Харесай

Принц Андрю трябва да даде показания под клетва във връзка със скандала Епщайн

Принц Андрю би трябвало да даде показания под клетва за ролята си в абсурда със злоупотребите на Джефри Епщайн, с цел да бъде застрашен от затвор, в случай че излъже, съобщи юрист на няколко от жертвите на Епщайн, заяви „ Гардиън “.


На фона на засилващите се апели за полицейско следствие на обвиняванията в полово принуждение против кралското семейство, Спенсър Кувин, юрист от Флорида, съобщи, че херцогът на Йорк " би трябвало да отговори за това, което в този момент става ясно " и би трябвало да даде показанията си с " всички атрибути на закона ", тъй че да бъде правно длъжен да каже истината.

Кувин сподели: " Знам, че Андрю е дал изявление пред обществеността и медиите. Това беше пагубно изявление, което се разви извънредно за него. Но той би трябвало да отговори за това, което в този момент става ясно, и... за ролята си във всичко това. Той би трябвало да го направи не в телевизионно изявление за пресата, а под клетва, под наказването за лъжесвидетелстване, с всички атрибути на закона, без значение дали е в Лондон или в Съединени американски щати. Той би трябвало да обясни обстоятелствата ".

Призивът идва, откакто Андрю бе упоменат неведнъж в документи, оповестени от американски съд. Те се отнасят до гражданско дело, заведено през 2015 година от Вирджиния Джуфре, която твърди, че е била употребена като " полова робиня " от Епщайн и някогашната му другарка Гислайн Максуел. Джуфре съди Максуел поради изказвания, в които я назовава лъжкиня.

Документите от от дълго време завършилото дело включват изказвания, че Андрю е оставал по няколко седмици в имението в Палм Бийч, благосъстоятелност на Епщайн, който умря през 2019 година, до момента в който очакваше правосъден развой по обвинявания в трафик на хора.

Хуан Алеси, който е работил като иконом за Епщайн от 1990 до 2002 година, също свидетелства, че Андрю е получавал ежедневни разтривки, до момента в който е обитавал при финансиста, сочат правосъдните документи. Свидетелските показания на Йохана Шьоберг, която твърди, че е била измъчвана от Епщайн, които също бяха оповестени, включват още веднъж изплувалото изказване, че принцът поставил ръката си върху гърдите ѝ в нюйоркския апартамент на Епщайн през 2001 година

Преди това Андрю е уредил дело с Джуфър във връзка изказванията, че я е насилвал полово три пъти, когато е била на 17 години. Принцът, който се отдръпна като работещ кралски чиновник през 2019 година, поредно отхвърля всички изказвания за непозволени дейности.

Най-новата порция файлове повдига нови въпроси по отношение на държанието на принца и другарството му с Епщайн, което датира от 1999 година Те също по този начин показват несъответствия сред описа на Андрю и този на Максуел, за който принцът по-рано сподели, че го е срещнал с Епщайн. В показанията си английската световна дама твърди, че " в никакъв случай не е запознавала " двойката.Кувин, който съобщи, че сега съставлява четири жертви на Епщайн, съобщи, че в този момент е време принцът да даде своя доклад под клетва, с цел да се обясни обстановката. " Евентуално той би трябвало да изчезне от публичното полезрение, тъй като се срами от това, което излезе нескрито ", сподели юристът./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР