Принс е имал извънредно висока“ концентрация на фентанил в тялото

...
Принс е имал извънредно висока“ концентрация на фентанил в тялото
Коментари Харесай

Поверителен доклад разкрива какво е убило Принс

Принс е имал „ изключително висока “ централизация на фентанил в тялото си, когато е умрял , съгласно специалисти, изготвили токсикологичния отчет от аутопсията на артиста, съобщи Асошиейтед прес.

Музикантът беше на 57 години, когато беше открит самичък и неподвижен в асансьор в имението си " Пейсли парк " на 21 април 2016 година Информация, оповестена шест седмици след гибелта му, разкри, че повода е инцидентно предозиране с фентанил , синтетичен опиоид, който е 50 пъти по-силен от хероина.

Поверителен отчет, получен от организацията, сподели какъв брой от рисковото вещество е имало в организма на звездата. Експерти, които не са свързани с следствието на събитията към гибелта на Принс, споделиха, че числата не оставят и сянка на подозрение, че фентанилът го е умъртвил.

" Количеството в кръвта му е изключително високо, даже за някой, който има хронични болки и се лекува с фентанил ", сподели лекар Луис Нелсън от университета " Рътгърс " в Ню Джърси.

В отчета написа, че концентрацията на веществото в кръвта на изпълнителя било 67,8 микрограма на литър. Специалистите изясняват, че съдбовни случаи са били регистрирани при хора с равнища от 3 до 58 микрограма на литър.

В черния му дроб е имало 450 микрограма на кг фентанил, а централизация над 69 микрограма на кг " се приема за свръхдоза ".

Освен това е имало евентуално смъртоносно количество от опиоида в стомаха на Принс . Това най-вероятно свидетелства, че артистът е приемал орално фентанила.

Разрешителни за обиск бяха издадени година след гибелта на музиканта. Тогава управляващите откриха голям брой хапчета в разнообразни опаковки към дома му. Лекарствата бяха изследвани в лаборатория и тестванията демонстрираха, че съдържат фентанил и други наркотични вещества.

Миналата седмица, основният прокурор в окръга, където умря Принс , сподели, че преглежда отчети по случая и ще реши дали да накаже някого " в близко бъдеще ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР