Принадлежала на Пол Маккартни училищна тетрадка по английска литература бе

...
Принадлежала на Пол Маккартни училищна тетрадка по английска литература бе
Коментари Харесай

Тетрадка с есета на Пол Маккартни бе продадена на търг за 46 800 лири

Принадлежала на Пол Маккартни учебна тетрадка по британска литература бе продадена за 46 800 английски лири на търг, заяви Контактмюзик.

За лота дълго наддаваха двама почитатели. Той бе измежду движимостите, които са принадлежали на сър Пол и другите музиканти от "Бийтълс " и бяха изложени на търг на аукционна къща "Омега окшънс " в Нютън-Ле-Уилоус, графство Мърсисайд, Англия.

Тетрадката била употребена от Маккартни по време на уроците му по британска литература в гимназия в Ливърпул. Семейство от този град имало тетрадката, "откакто се помни ". Лотът бе продаден за сума, която надвишава съвсем 10 пъти първичната му оценка.

Тетрадката включва 22 страници с есета от композитора на песента "Hey Jude ", когато бил младеж. Есетата са отдадени на творчеството на британския публицист Томас Харди (1940-1928) и поета и политически деятел Джон Милтън (1608-1674). На една от страниците има рисунка на димящ мъж, а на други - мнения на учителя на Маккартни, Алън "Дъсти " Дърбанд.

Освен това кръгли очила с 12-каратова златна рамка, притежавани от Джон Ленън, бяха продадени за 9600 лири. Касетка, притежавана от починалия Джордж Харисън и включваща незнайни негови песни, които били записани през 1978 година, обаче не откри покупател. Сред тези песни на Харисън, която умря от белодробен рак през 2001 година на 58-годишна възраст, са "Spoken Intro George Legs Harry " и "Brazil 1, 2 & 3 ".

Тухла от "Кавърн клъб " пък бе купена за 420 лири, до момента в който за улична табела от "Аби роуд " бяха платени 4000 лири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР