″Не можем да превърнем в една тишина нашите курорти″. Така

...
″Не можем да превърнем в една тишина нашите курорти″. Така
Коментари Харесай

Цветанов: Не можем да превърнем в една тишина курортите

″Не можем да превърнем в една тишина нашите курорти″. Така ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на процедура взе страна в разногласието сред министъра на туризма Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов. Изказването си вторият човек в ГЕРБ направи след вчерашните резултати от инспекцията на Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК) на преместваемите обекти в Слънчев бряг, които са обект на противоборство това лято сред министъра на туризма и Симеонов.

Наскоро Симеонов разгласи, че пет заведения на плажа в курорта би трябвало да бъдат съборени. Резултатите от инспекцията обаче демонстрират, че нощните заведения " Дъ Уан ", " Ла Кубанита ", " Какао бийч ", " Дел Мар " и " Бедрум " дават отговор на плануваните в схемата настройка в проект и местоположение. Това ядоса вицепремиера, който упрекна районния министър Николай Нанков, че поддържа " Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България ". Междувременно във Facebook профила си Симеонов разгласява документи на ДНСК, които са установили, че заведенията не са в сходство с условията.

По думите на Цветанов, би трябвало да бъдат написани повече пълномощия на локалната власт сред първо и второ четене на Закона за отбрана от шума и да се търси баланс сред всички наранени страни.

" Трябва да дадем опция и на тези, които са по-млади, да могат фактически да си отпочиват по метод, по който те възприемат почивките, само че в границите на закона, несъмнено. Не можем да превърнем в една тишина нашите курорти ", сподели Цветанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР