Primark разполага с достатъчно продуктови наличности за предстоящия коледен период

...
Primark разполага с достатъчно продуктови наличности за предстоящия коледен период
Коментари Харесай

Primark няма да вдига цените въпреки инфлационния натиск

Primark разполага с задоволително продуктови наличия за идния коледен интервал и няма да увеличи предпразнично цените, макар спирането на веригата за доставки и инфлационния напън. Това заяви за Ройтерс финансовият шеф на AB Foods Джон Бейсън, откакто показа годишните резултати.

" Няма да покачваме цените на Primark ", уточни мениджърът, добавяйки че компанията ще може да задържи цените, тъй като Primark печели от слабия щатски $, подобряването на успеваемостта на магазините и намаляването на оперативни разноски.

Приходите на AB Foods паднаха с 0,3% до £13,8 млрд. (€16,2 млрд.) през фискалната година, която завърши през септември, а чистата облага възлизаше на 498 милиона паунда, спрямо 465 милиона паунда година по-рано, предава организацията, представена от. 

Популярната верига за всеобща мода Primark не е ваксинирана против провокациите на веригата за доставки, цената на суровините и инфлацията на заплатите, споделя AB Foods в годишния си финансов доклад. Очакваме въздействието от тях да бъде като цяло смекчено от облагите на обменния курс, произлизащи от слабия щатски $, усъвършенстваната успеваемост на труда на магазина и по-ниските оперативни разноски. Въпреки това вероятностите са мрачни, съгласно AB Foods, която вижда доста нарастване на разноските за сила, логистика и артикули, в допълнение към въздействието от тапите на пристанищата и рестриктивните мерки за автомобилния превоз. 

Associated British Foods чака доста нарастване на продажбите и облагите в своята фешън верига Primark през новата си фискална година, откакто резултатите за 2020-2021 година бяха нарушени от затварянето на магазини поради пандемията. Групата съобщи, че чака продажбите на Primark да се усилят с най-малко 2 милиарда паунда, изгубени от прекъсването по време на рецесията с Covid-19, и нейният поправен действен марж да се възвърне над 10%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР