Примадоната на руската естрада била шокирана от "съвпадението" на нейната

...
Примадоната на руската естрада била шокирана от "съвпадението" на нейната
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Алла Пугачова обвинена в плагиатство

Примадоната на съветската сцена била шокирана от "съвпадението " на нейната ария с друга от преди 15 години.
Навръх Нова година, Алла Пугачова стана жертва на голям скандал, коментиран от цялата съветска преса. След като примадоната извършва най-новата си ария "Я летела " в тв шоуто "Новогоднего огонька " по Първи канал на съветската телевизия, незабавно фенове и ползватели на обществените мрежи реагират, че песента е "като две капки вода " с друга, с 15 години по-стара - "Придуманная любовь " на

Авторът на песента - Александър Вулих непосредствено упреква в пост на фейсбук страницата си Алла Пугачова в плагиатство. "Придуманная любовь ", написа Вулих, е задоволително позната ария - с Игор получихме за нея диплом от тв фестивала "Песен на годината ". В тази връзка мога да кажа, продължава той, че песента на Алла Борисовна е "стопроцентов плагиат ".

Вече трети ден цяла Русия слуша двете песни и всеки втори консуматор на обществените мрежи показва мнението си дали песните си наподобяват. Самата Пугачова се обадила на Вулих и му споделила, че за пръв път от него е схванала за това "съвпадение ". Вероятно тонът ѝ е бил подобен, че Вулих мигновено написва на страницата си, че Алла Борисовна не е отговорна, а отговорността е на композитора.

"Претенции към изпълнителя не може да има, написа Вулих. Композиторът е този, който предлага песента и изпълнителят я избира. Алла Борисовна не е длъжна да да знае, че е "имало такава ария ". Няма да раздухваме спора. Алла не е отговорна. Цялата отговорност е на композитора и частично на музикалните редактори, които са пуснали песента в ефир! ", заключава Вулих. Тази декларация, че няма да раздухват повече спора, звучи неуместно на фона на ставащото в обществените мрежи. Там няма мощ, която да спре мненията - някои от които много груби по адрес на Пугачова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР