Приложенията на лимона в домакинството и кулинарията са многобройниТози полезен

...
Приложенията на лимона в домакинството и кулинарията са многобройниТози полезен
Коментари Харесай

Няколко приложения на лимона, за които вероятно не знаете

Приложенията на лимона в семейството и кулинарията са многочислени

Този потребен цитрусов плод има извънредно богати качества. Бива употребен както за разчистване на упорити петна, по този начин и за овкусяване на храни, а и даже за изработката на домашни маски за лице и коса. Ако не сте наясно с множеството им приложения, за вас през днешния ден сме подготвили няколко потребни и ефикасни хитринки, които да прилагате в всекидневието си, разкри

Против неприятни миризми

Парченцата лимон спомагат за хващане на неприятните миризми, тъй че може да поставите половин лимон в хладилника, покрай коша и така нататък Друг вид е също пропит лимонен сок в тампонче и още веднъж да го поставите на местата с остра, неприятна миризма.

За унищожаване на упорити петна

Лимонът ще се оправи и с мръсните петна по светли тъкани като облекла да вземем за пример. Просто би трябвало да изстискате няколко капки лимонен сок върху засегнатото леке и върху него да поръсите малко сол. Оставете за няколко часа да престои и попие, а по-късно изперете дрехата с подобаващ препарат или сапун. Особено чудесно се оправят с петната от кетчуп, кафе, къри и други мощно оцветяващи артикули.

Против покафеняване на плодовете

Ако не ви е прелестно да хапвате покафенели плодове, може да употребявате лимон, с цел да предотвратите този развой. Поставете малко вода с няколко капки лимон в съд, след което накиснете в него нарязаните ябълки за няколко минути. По този метод те ще запазят свежестта и цвета си. Подходящо е, в случай че ще пътувате и желаете да подготвите снакове.

Против пърхот

Ако страдате от досадния пърхот, може да употребявате домашни предписания с лимон, с цел да се отървете от този скучен проблем. Прецедете малко количество свеж лимонен сок и го поставете непосредствено върху скалпа. Оставете за 10 минути, след което измийте косата си със специфичен шампоан срещу пърхот. Лимонената киселина спомага за премахването на пърхота от корен, както и има мощни антибактериални свойства. Борят се с гъбичките във фоликулите, които са причина за появяването на пърхота.

За избелване на нокти

Има лакове за нокти, които са с по-наситени цветове и след премахването им оставят следи по ноктите, като са с жълтеникав или мрачен цвят. За задачата си набавете половин чаша прясно изцеден лимонен сок. Поставете пръстите си за 5-6 минути, с цел да се наквасен добре в течността. След това натрийте ноктите си с лимоновата кора и малко по-късно ноктите ви ще стартират да из
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР