Приложението X на Илън Мъск, известно преди като Twitter, е

...
Приложението X на Илън Мъск, известно преди като Twitter, е
Коментари Харесай

X започва да таксува нови потребители в Нова Зеландия и Филипините

Приложението X на Илън Мъск, известно преди като Twitter, е почнало да таксува нови консуматори в Нова Зеландия и Филипините с по $1 на година за достъп до основни функционалности , като част от нов експериментален интервал. Те включват опция за туитване, ретуитване, харесване на изявления и отговаряне на изявления. Тези, които се откажат от абонаментната такса, ще могат единствено да четат изявления , да гледат видеоклипове и да следват сметки , предава „ BBC “.

От управлението на обществената медия настояват, че задачата е да „ понижат спама, манипулирането на платформата и интензивността на ботовете “ . Също по този начин новите сметки ще би трябвало да потвърдят телефонен номер , макар че Мъск прецизира, че към момента ще бъде гратис да се основават сметки „ единствено за четене “ , които нямат основни функционалности.

Миналия месец шефът на X, Tesla и SpaceX разкри, че на всички консуматори на X може да им се наложи да заплащат за достъп. Откакто той купи Twitter за 44 милиарда $ през 2022 година , се следи непрестанен спад на приходите . Въпреки че има явен финансов интерес за компанията да таксува потребителите си, спореният милиардер споделя, че то е ориентирано към справяне с ботовете . Преди това той съобщи, че основаването на един бот коства „ няколко пенита “.

„ Но, в случай че някой даже би трябвало да заплати няколко $ или нещо сходно, някаква незначителна сума, ефикасната цена за ботовете е доста висока “ , твърди Мъск.

Платените клиенти на усъвършенстваната услуга, наречена „ X Premium “, в този момент заплащат за повече функционалности като по-дълги изявления и нараснала видимост в платформата . В момента „ X Premium “ коства $8 на месец в Съединени американски щати. Цената се разграничава според от това в коя страна обитава клиентът, до момента в който други консуматори към момента могат да употребяват X гратис.

Сред рисковете от слагането на X зад „ платената стена “ е, че платформата може да загуби огромна част от своите консуматори . Това от своя страна може да понижи приходите от реклама, които сега са по-голямата част на компанията.

През последните седмици компанията беше разследвана от Европейския съюз за допустимо разпространяване на терористично и принудително наличие и тирада на омразата след офанзивата на „ Хамас “ против Израел. Освен това беше санкционирана от австралийския орган за наблюдаване на интернет сигурността, тъй като не съумя да сътрудничи на следствие на практики против малтретиране на деца.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР