Приложението Waze, което се използва от над 130 млн. потребители

...
Приложението Waze, което се използва от над 130 млн. потребители
Коментари Харесай

Бъдещето на Waze е под въпрос след реорганизация в Google

Приложението Waze, което се употребява от над 130 млн. консуматори по целия свят за навигация и шерване на информация за закани и проблеми по пътя, към този момент не е самостоятелен артикул в портфолиото на Гугъл. Разработчиците на софтуера минават към подразделението Гугъл Geo, което включва Гугъл Maps, Earth и Street View, заяви WSJ.

Това е значимо, тъй като досега основаното в Израел приложение действаше като настрана звено и продуктът не показваше връзката си с онлайн колоса. Той го купи през 2013 година за 1,3 милиарда $.

Официалното пояснение на Гугъл за смяната, която ще засегне 500 чиновници, е че по този метод се усъвършенстват разноските. " Гугъл остава надълбоко зает с неповторимия бранд на Waze и процъфтяващото му общество от доброволци и консуматори ", обявиха за вестника от компанията.

Прилики и разлики

Ars Technica отбелязва, че фактически има голямо припокриване сред потребления от 1 милиарда души месечно Гугъл Maps и Waze, само че огромната разлика е в платформата за потребителска информация. Тя предизвиква водачите да оповестяват значима информация за пътната конюнктура, като, предстоящо, най-използвана е опцията да предупредиш другите за патрул на КАТ.
 Гугъл погълна Waze против 1,3 млрд $
Гугъл погълна Waze против 1,3 млрд $

ИТ колосът завоюва наддаването за израелския разработчик на приложение за мобилна навигация в конкуренция с Фейсбук и Apple

Някои от данните от Waze като тези за трафика към този момент са интегрирани в Гугъл Maps, само че надалеч не всичко е очевидно, а също така флагманското навигационно приложение на онлайн колоса не дава толкоз лесна опция да подадем сигнал за, да вземем за пример, камера на пътната полиция на обещано място.

Без поддръжка от кораба майка

Израелският уебсайт CTech припомня, че смяната идва, откакто дългогодишният изпълнителен шеф на Waze Ноам Бардин напусна Гугъл и описа за отношението към екипа му. " Целият напредък на Waze след придобиването пристигна от нашата работа, а не от поддръжката на кораба майка. Гледайки обратно, евентуално можехме да растем доста по-бързо, в случай че бяхме останали самостоятелни ", написа тогава Бардин.

Той непосредствено упрекна Гугъл, че са запазили независимостта на Waze само за да употребяват по-късно създадените от екипа нови функционалности, до момента в който в това време са оправдали с корпоративни политики рестриктивните мерки, които са налагали върху маркетинга и разпространяването на приложението.

Какво следва?

Ars Technica прави паралел сред ориста на Nest и ориста на Waze. И двете компании в началото резервираха своята автономия в границите на Гугъл, само че в един миг бяха дефинитивно погълнати от огромните му подразделения - надлежно Гугъл Geo и Гугъл Hardware.

CTech отива и по-далеч като предсказва, че Гугъл няма непосредствено да " убие " Waze, само че през идващите години от ден на ден и повече ще го трансформира в по-лошо работещ двойник на Гугъл Maps, до момента в който не принуди всичките му консуматори да мигрират.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР