Приложението на моноклонални антитела в лечението на COVID-19 показва добра

...
Приложението на моноклонални антитела в лечението на COVID-19 показва добра
Коментари Харесай

Здравният министър похвали лечението с антитела

Приложението на моноклонални антитела в лекуването на COVID-19 демонстрира добра успеваемост. Това сподели министърът на опазването на здравето Асена Сербезова по време на съвещанието на парламентарната комисия по опазване на здравето.

Данните са събрани в Министерството на здравеопазването от лечебните заведения, в които те се ползват, изясни тя. По думите ѝ ежедневно се наблюдават количествата на употребяваните моноклонални антитела, като при потребност се преразпределят сред лечебните заведения. „ Няма болница, в която да липсват”, увери министър Сербезова. Те се ползват единствено, когато има показания за тях. Приключила е процедура за доставка на спомагателни количества.

В отговор на въпрос за доставка на лекарството молнупиравир министър Сербезова уточни, че на 12 януари Министерството на здравеопазването е подписало контракт с единствения оторизиран търговец на едро за доставката му и той ще влезе в действие след издаването на позволение за приложимост от Европейската организация по медикаментите. След това ще бъде направена поръчката, посочи тя.

От няколко седмици у нас това лекуване се ползва и доболнично - в коронавирус зоните на лечебни заведения и поликлиники, без да е нужна хоспитализация на пациентите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР