Приключва поставянето на контейнери за зелени отпадъци във Враца и

...
Приключва поставянето на контейнери за зелени отпадъци във Враца и
Коментари Харесай

Започва разпределението на контейнерите за зелени отпадъци в селата на Община Враца

Приключва слагането на контейнери за зелени боклуци във Враца и от идната седмица ще стартира тяхното систематизиране по селата на общината, като ще се акцентира на местата за отдих и гробищните паркове, оповестиха от администрацията в града под Околчица.
Оттам акцентират, че контейнерите ще са единствено за зелени боклуци като листа, шубраци, цветя, трева и биоразградими боклуци – останки от храна, плодове и зеленчуци, хлебни произведения. За информиране на жителите на самите съдове има сложени табели с инструкции за вида боклук, който може да се изхвърля. Отпадъците ще се предават на новоизградената композираща апаратура, до депото за битови боклуци на Враца и Мездра. Капацитетът ѝ е 8 000 тона годишно, като формираният компост ще се употребява за рекултивиране на терени, облагородяване на паркове, показват още от Община Враца.  
Използването на двата типа боклук става допустимо с помощта на план „ Изграждане на апаратура за компостиране на разделно събрани зелени боклуци – район Враца “, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда " 2014-2020 година ". По плана са обезпечени 574 контейнера за общините Мездра и Враца, построена е инсталацията и са закупени нужните камиони и уреди за извозването и действието на цялата система.
Зам.-кметът на Враца Цветан Стоичков прикани жителите да изхвърлят разделно своите боклуци, както и да употребяват по предопределение съдовете за изхвърляне на зелени и биоразградими боклуци, с цел да не се затруднява бъдещата употреба на новоизграденото оборудване./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР