Приключва ли безконтролното драскане по сгради - например с името

...
Приключва ли безконтролното драскане по сгради - например с името
Коментари Харесай

Край на надписите за Песъка... Столичната община обсъжда санкции за драскане по фасади на сгради

Приключва ли безконтролното драскане по здания - да вземем за пример с името на " Песъка ", с който е оцапана половин София?

Столичният общински съвет (СОС) ще прегледа промени в Наредбата за публичния ред на територията на Столична община, с които се основават ясни правила против драскането по фасади, обекти и детайли на градското обзавеждане на територията на Столичната община, оповестяват от пресцентъра на СОС.

Докладът, който ще бъде прегледан на днешното съвещание на СОС, е на ръководителя на Съвета Георги Георгиев.

Той одобри като персонална идея почистването на града от безразборните драсканици, взаимно с основния проектант Здравко Здравков и общинските съветници Малина Едрева и арх. Ивайло Петков, оповестява БНР.

Те оферират както нови правила и наказания, по този начин и регулярни обходи, инспекции на терен, в това число и сформиране на актове за определяне на административно нарушаване от чиновници на Столичния инспекторат.

Паралелно с това се вкарват ограничения за поощряване на графити изкуството, посредством установяване на пространства и създаване на стени за свободно обрисуване на графити на територията на София.

Преди време Клуб Z имаше акция за почиставне на столицата. Намерихме голям брой съидейници, с изключение на в столичната община и в доста компании и частни лица.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР