Приключиха строителните дейности за изграждането на социални жилища за хора

...
Приключиха строителните дейности за изграждането на социални жилища за хора
Коментари Харесай

Нови социални жилища в Петрич

Приключиха строителните действия за построяването на обществени жилища за хора в неравностойно състояние в община Петрич.

Проектът на Общината е по Оперативна програма „ Региони в напредък “, финансирането е поделено – европейско и лично.

Обектът се извърши по отношение на насоките на Оперативна програма „ Региони в напредък “. Сградата, в която има общо 18 жилището, е на три етажа.

Намира се в ж.к. „ Изток “. Част от жилищата са проектирани съгласно условията за достъп на хора с увреждания. Има едностайни и двустайни жилища. Сградата е енергийно ефикасна и с налична архитектурна среда. Подписан е контракт за обезпечаване на обзавеждане и съоръжение на жилищата, следва осъществяването. Всеки апартамент ще разполага с всичко належащо за пълностоен живот на настанените – електроуреди и обзавеждане, отопление и изстудяване.

Очаква се монтирането и на асансьор.

Настаняването в обществените жилища ще се прави по Наредбата за реда и изискванията за настаняване чартърен в обществени жилища, призната с решение на Общински съвет – Петрич.

Община Петрич ще разгласи в допълнение по кое време ще стартира подаването на документи и настаняването в новите обществени жилища.

Успешното осъществяване на този план е следващата обществена услуга, която ще бъде в интерес на уязвими групи от популацията и кореспондира с управническите цели на Община Петрич.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР