Приключи заседанието на Националния съвет на БСП, на което социалистите

...
Приключи заседанието на Националния съвет на БСП, на което социалистите
Коментари Харесай

НИНОВА ОБЯВИ: Асен Василев е кандидат-премиерът, ако НС подкрепи управленската програма

Приключи съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия, на което социалистите трябваше да вземат решение за ориста на третия и финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-то Народно заседание.

Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди предлагането на Корнелия Нинова социалистите да внесат в Народното събрание управническа и законодателна стратегия до края на 2022 година, съдържаща 79 законопроекта.

Нинова разяснява, че кандидат-премиерът на третия мандат ще бъде Асен Василев.

„ Програмата влиза като план за решение на Народно събрание с очакване да бъде подкрепена от институционално и отговорно болшинство. Ако програмата събере нужното болшинство, на идващия ден внасяме претендент за министър председател - той ще бъде Асен Василев”, разгласи Корнелия Нинова.

Ако програмата не бъде подкрепена, Българска социалистическа партия ще върне мандата, разгласи водачът на партията. Тя прикани да бъде получена поддръжка, тъй като това било значимо за страната. Част от програмата били и оферти на Има Такъв Народ.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР