Приключи заседанието на Националния контратерористичен център, свикано заради ситуацията в

...
Приключи заседанието на Националния контратерористичен център, свикано заради ситуацията в
Коментари Харесай

Денков: Няма заплаха за България от ситуацията в Израел

Приключи съвещанието на Националния контратерористичен център, свикано поради обстановката в Израел, съобщи БНР. Премиерът Николай Денков съобщи:

" Накратко в отчета се установи следното: във връзка с общите закани от терористична активност в България - няма нараснал риск и равнището остава най-ниското - 3 равнище, което значи, че би трябвало да се внимава. По отношение на институциите, които по принцип са с нараснал риск - летища, гари, синагоги, туристи от страната Израел - там е нараснало равнището на внимание - жълто равнище - и надлежно са подхванати ограничения от институциите, тъй че да бъдат понижени заплахите от терористични актове. 

По отношение на всички останали институции, като държавните институции и всичко останало, равнището остава най-ниското допустимо - зелено. Там нямаме нараснал риск. В същото време обстановката се трансформира доста бързо. Обсъждахме с сътрудниците от службите е, че има сериозна заплаха от развиване на спора и неговото ескалиране, защото има такива индикации, което може да докара в средносрочен проект до повишение на бежанските потоци, до опасности, свързани с доставката на първични материали, а оттова - и цените на тези първични материали. Така че има по-общи опасности на световно равнище, само че за тях ще приказваме, в случай че се наложи, през идващите дни ", заключи министър председателят Денсков обстановката. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР