Приключи VIII национален литературен конкурс И децата покоряват светове. Покажи,

...
Приключи VIII национален литературен конкурс И децата покоряват светове. Покажи,
Коментари Харесай

Младежи от цяла България участваха в литературен конкурс на тема "Когато утре стане днес"

Приключи VIII народен книжовен конкурс " И децата покоряват светове. Покажи, че можеш "!- 2021г., на тематика " Когато на следващия ден стане през днешния ден ". Конкурсът е проведен от Фондация " Шанс за децата и природата на България ".
Със свои произведения се включиха 72 младежи от над 40 обитаеми места в страната.

Авторитетното жури с ръководител известния български публицист Милен Хальов излъчи финалистите в двете категории. В категория роман преди всичко се класира Мелани Шакири, на 17 година от гр. Перник. Вторият финалист е
Мария Христова на 17 година от гр. София, а почетното трето място заема Славея Семова, 19 година от гр. Горна Оряховица.

На първо място в категория лирика е отличен Желязко Михайлов на 16 година от гр. Генерал Тошево. На второ място се класира Асена Христова, 18 година, гр. Благоевград, а третият финалист е Мария Стефанова, 17 година, гр. Благоевград.

Тазгодишната тематика " Когато на следващия ден стане през днешния ден " провокира пишещите младежи в България да споделят своите визии, фантазии, стремежи и желания, свързани с едно по-добро " на следващия ден ". Положителни страсти, копнежи за един по-
добър свят, угриженост за протичащото се към нас и ангажираност в разнообразни добротворчеста се преплитат и усещат в множеството от творбите.

" Когато на следващия ден към този момент стане през днешния ден
и времето напусне твоя свят,
с усмивка на лицето ще речеш:
" И хиляди беди не ще ме спрат " - Желязко Михайлов, на 16 година от гр. Генерал Тошево, първо място в категория лирика.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР