Приключи укрепването на сградата на Начално училище Васил Левски във

...
Приключи укрепването на сградата на Начално училище Васил Левски във
Коментари Харесай

Приключва ремонтът на училище Васил Левски във Варна

Приключи укрепването на постройката на Начално учебно заведение " Васил Левски " във варненския квартал " Аспарухово ". В момента се доизгражда покривната структура, правят се и довършителни действия. Училището е издигнато преди 9 години. През 2018-а обаче две експертизи потвърдиха, че постройката е рискова, което наложи укрепването й. Децата посещават други образователни заведения.

Сградата на учебно заведение " Васил Левски " е издигната от пловдивската компания " Стоянстрой ". Заради неприятното осъществяване, след дълги правосъдни борби общината разпореди ремонта на друга компания. Според експертите, постройката е била с нестабилна структура и неприятна хидроизолация.

Георги Вецев - началник на фирмата-изпълнител: 45 тона са вложени, с цел да укрепят постройката във всички направления. Това е наставление на конструкторите. Отделно на това имаше и работа с високоякостни бетони за в допълнение подсилване на постройката.

Сградата към този момент има и нова мълниезащитна система.

Георги Вецев: Готова е изолацията, мазилката. Сменени са дограмите на постройката. Направен е чисто нов покрив.

Всеки месец родителите получават информация ремонтните действия в учебното заведение.

Инж. Галя Делчева - гл. специалист в Дирекция " Образование и юношески действия ": Всичко, което беше като скрита картинка, към този момент ни е ясно, зад тила ни. Родителите могат да са спокойни за децата, които ще учат тук.

Ремонтът на постройката ще завърши през май, а децата ще се върнат в класните стаи през новата образователна година. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР