Приключи тежката строителна работа по новата лодкостоянка в квартал „Крайморие“.

...
Приключи тежката строителна работа по новата лодкостоянка в квартал „Крайморие“.
Коментари Харесай

Приключи тежката строителна работа по новата лодкостоянка в бургаския квартал Крайморие

Приключи тежката строителна работа по новата лодкостоянка в квартал „ Крайморие “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас.

Общината построи и пътя, осигуряващ достъп до оборудването. Остава монтирането на осветяване, което ще стартира през идната седмица. Нужни са довършителни действия по обслужващите здания. Трябва и да се слагат кнехтове, колонки за зареждане с ток и вода, както и да се инсталира понтон, който да усъвършенства паркирането вътре. Но красивият контур на лодкостоянката към този момент се вижда.



Новото оборудване не е пристанище и не е пригодено за яхти. То е предпазена лодкостоянка с 50 - 60 места за дребни плавателни съдове. Съоръжението е издигнато по искане на кварталното рибарско съдружие и е десетилетна фантазия на неговите членове. Именно те показаха като най-подходящо актуалното място, можете да видите по какъв начин изглеждаше заливчето преди.



Новата лодкостоянка ще предложи сигурност и комфорт на бургаските риболовци, само че тя носи и добавена туристическа стойност, защото има капацитета да се трансформира в едно от най-приятните места за разходка в „ Крайморие “.

Според експерти през идващите години оборудването ще способства за увеличение на кварталната плажна линия, както се е получило през 80-те години на предишния век с централния и северния бургаски плаж посредством построяването на буни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР