Приключи срещата на членовете на медицинската комисия на БФС. След

...
Приключи срещата на членовете на медицинската комисия на БФС. След
Коментари Харесай

Футболистите може да започнат тренировки преди 13 май

Приключи срещата на членовете на здравната комисия на БФС. След нея някогашният доктор на Славия, Левски и националния тим доктор Михаил Илиев приказва през днешния ден пред медиите за бъдещето на футбола ни. Той разкри,  че е квалифицирано мнение, което ще бъде изпратено до министрите, до държавното управление и институциите, което касае подновяването на тренировките от българските професионални тимове. Д-р Илиев изрази вяра, че още преди 13-и май ще има добра вест за българския футбол.

``Днес се събра работещата част от нашата комисия, като се изключи нашия ръководител, който прави интервенция. Но и с него сме коментирали преди този момент по телефона въпросите, които обсъдихме тук. Българското състезание, както и всички спортове в света, са спрели поради върлуващия вирус COVID-19. Становището ни ще бъде качено на уеб страницата на БФС. Целта ни е да подготвим клубовете на практика по какъв начин да се организира подготвителния развой, а по-късно какви са условията за мачовете, като се касае и за работата на публицистите. Направихме го рационално, в детайли. При доктор Бочев, лекарят на националния тим, е получена и една примерна директива от госпожа Ереро, която е ръководител на здравната комисия на УЕФА в размер на 26 страници. Малко са се престарали, да го кажем по този начин. Върху нея работихме и ние. Съобразили сме се, включена е и помощта на БФС за проучванията. За нашите благоприятни условия сме приспособили въпросния документ ", сподели д-р Михаил Илиев.

``Няма по какъв начин да приспособяваме едно към едно и да се съпоставяме с Германия. Та там има тимове с по 10-12 терена, а при нас има тимове, които където упражняват, там и играят. Дали сме рационални и използвани ограничения. Мисля, че в този момент е времето кондиционните и медицински щабове да покажат квалификацията си. Помислено е и за треньорите, които са над 65 години. Те не би трябвало да стоят на терена, а горе на трибуните и оттова да гледат, както го правеше сър Алекс Фъргюсън. Помислено е и за съдиите, и за децата, които гонят топките. "

Според доктор Илиев, три седмици след подновяването на тренировките е обикновено да стартират и мачовете.  

``Професор Лъчезар Димитров от Треньорския комитет е направил разбивка по седмици по какъв начин да работим в един синхрон. При всички случаи ще се радваме преди 13 да кажем една хубава вест за българския футбол. Може още тази седмица, само че петъка не е прекрасен ден за почване. След това той даде образец от своите студентски мемоари и сподели, че първата работа на лекаря като влезе в една стъклена стая, е да счупи стъклото и да влезе пресен въздух ", добави той. 

 ``Искаме първо да излезем на чист въздух. Футболът, когато се завърне по терените, ще бъде много подтикващ за намиращия се в мъчно състояние българин, сподели още опитният експерт. И по-късно продължи с цитатите, като се спря на книгата на писателя-дисидент Георги Марков ``Портрет на моя двойник``. Какво споделя Георги Марков там!? Играта е по-висша от живота. А футболът е най-великата игра!, след което продължи: Нека с дисциплинираност да бъдем потребни на нас, на фамилиите си, на сътрудниците и околните си и да преминем през този интервал здрави ", сподели още доктор Михаил Илиев пред медиите. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР