Приключи сезонът на масовите пътувания на турските граждани от европейските

...
Приключи сезонът на масовите пътувания на турските граждани от европейските
Коментари Харесай

Българите отново се юрнаха за евтини стоки към Одрин, грабят наред от игла до конец

Приключи сезонът на всеобщите пътувания на турските жители от европейските страни през граничните пунктове на турско-българската граница.

След намаляването на тапите по границите се е засилил потокът от българските туристи, които идват особено за пазар през уикенда в Одрин.

По данни на регионалната дирекция „ Митници и външна търговия на Тракия “ през предишния уикенд (9 и 10 септември) 32 412 български жители са пристигнали в Одрин през граничния пункт Капъкуле, с цел да пазарят, написа Българска телеграфна агенция.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт Пазаркуле и Ипсала на турско-гръцката граница по същото време са пристигнали няколко хиляди гръцки жители, като общият брой на туристите от България и Гърция през двата почивни дни на миналата седмица е надхвърлил 40 хиляди души.

Председателят на Камарата на търговците и занаятчиите в Одрин уточни пред осведомителната организация Демирйорен ажансъ, че българите, които идват да пазарят в Одрин, дават принос за развиването на стопанската система на града и страната.

„ Българите купуват всичко – открай докрай. 80 % от сладкарските артикули се изкупуват от тях. Харчат на ден по 1000-1500 лв.. Разбира се, високият курс на валутите е преимущество. Но ние би трябвало да ценим интереса на клиентите от България и те да бъдат удовлетворени.

Търговците не би трябвало да надуват цените, в случай че желаеме българите да идват всяка седмица за пазар в Одрин. Те са значими клиенти, не би трябвало да допуснем да ги изгубим ”, сподели той.

Заслужава да се означи, че в последно време доста българи вървят на пазар в Къркларели и Люлебургаз поради по-ниските цени спрямо тези в Одрин, което демонстрира, че има необявена конкуренция за клиенти сред пограничните градове.

След дългите опашки и тапи от гастарбайтерите, на граничните пунктове на турско-българската граница е умерено и прекосяването става бързо, показват от турската митница.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР