Приключи ремонтът на три общински сгради в Свиленград, които бяха

...
Приключи ремонтът на три общински сгради в Свиленград, които бяха
Коментари Харесай

Три общински сгради в Свиленград са санирани по проект за енергийна ефективност

Приключи ремонтът на три общински здания в Свиленград, които бяха санирани по план за енергийна успеваемост. Областният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова и кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев прерязаха лентата за формалното разкриване на трите обекта - Социален център - Свиленград, читалище "Васил Левски-1933 " и ОУ "Любен Каравелов ", оповестиха от кметството.

"Избрахме да открием тези обекти точно тук - в учебно заведение "Любен Каравелов ", тъй като тази постройка след толкоз години закупи в действителност един нов актуален образ ", е споделил в словото си арх. Карчев, представен от общинския пресцентър. Кметът е припомнил, че това е осмият план на общината по Оперативна програма "Региони в напредък ". Един е бил за повишение на квалификацията на чиновници в региона на енергийната успеваемост, а по 6 от тях са били изпълнени енергийни ограничения на 9 многофамилни жилищни здания в Свиленград и 5 общински здания.

Само преди няколко дни подписахме нови контракти за енергийно възобновяване на още 8 многофамилни жилищни здания в кварталите "Простор " и "Изгрев " в Свиленград, е допълнил арх. Карчев.

Настоящият план се извършва според подписан контракт на обща стойност 1 151 618,56 лева, от които 978 875,77 лева от "Региони в напредък " и 172 742,79 лева лева национално съфинансиране от държавния бюджет. Проектът е ориентиран към енергийно възобновяване на сградния фонд в обществената, просветителната и културната сфера за намаление на годишното енергийно ползване и надлежно разноските на сила на всяка една от постройките и понижаване излъчванията на парникови газове, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР