Приключи ремонтът на Прохода на Републиката, съобщиха от Агенция Пътна

...
Приключи ремонтът на Прохода на Републиката, съобщиха от Агенция Пътна
Коментари Харесай

Завърши ремонтът на Прохода на Републиката

Приключи ремонтът на Прохода на Републиката, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Утре - 11 ноември, в следобедните часове ще се възвърне придвижването по ремонтираните близо 22 км от Прохода на Републиката - път II-55, в сектора Килифарево – Предела в област Велико Търново. Със довеждане докрай на строителните работи се покачва сигурността на придвижване през идния зимен сезон, защото трасето е съществена пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик сред Северна и Южна България, както и за пътуващите от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 1 “ през Стара планина към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “.

Отсечката е с възобновена асфалтова настилка, обрушени и обмрежени скатове, усъвършенствано отводняване, оборудванията са с сменени дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка, ограничаващи системи /мантинели/ и други Това оповестяват от Нова телевизия.

При ремонта са положени 2 200 тона асфалтова примес, по алпийски прийом са обрушени 300 куб. м скатове и са положени 50 000 кв. м мрежи, които защищават пътното платно от свличането на камъни. Почистени са 350 куб. м свлачищни и срутищни сектори и са укрепени 60 куб. м пътни откоси.

Стойността на ремонтните действия е 2,1 млн. лева с Данък добавена стойност. Изпълнител е компания „ Пътни строежи-Велико Търново “ АД, с която АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР