Приключи ремонтът на НДК в частта, в която ще се

...
Приключи ремонтът на НДК в частта, в която ще се
Коментари Харесай

Министърът на европредседателството и министърът на културата показаха ремонтираните зали в НДК


Приключи ремонтът на НДК в частта, в която ще се организират всички срещи и съвещания за българското европредседателство. В празничните дни, към този момент на мира от съпътстващи събития в двореца, ще се направи последно разчистване и довършителни действия.

В сряда министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова ще внесе в Министерски съвет окончателния вид на събитията за европредседателството, които към този момент са 270. Има дни, в които в НДК ще се организират по седем до осем паралелни събития. 32 от тях са на най-високо равнище. Първото ще се състои на 11 и 12 януари. Входът за европредседателството е противопоставен на настоящия, считан за централен на двореца.

Министърът на културата Боил Банов оцени достолепията на главната зала, в която ще се организират съвещанията по време на европредседателството. В Европа сега няма такава зала. 12 милиона лв. са изхарчени за системата за сигурност:

Това е гордостта сега на НДК. Сърцето на председателството ще бъде тук.

Министър Лиляна Павлова изясни какво е сменено:

Залата в действителност е неповторима, тъй като е оборудвана с най-модерно и високотехнологично съоръжение, както и от позиция на осветяване, тон, светлина.
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Таня Милушева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР