Приключи ремонтът и на двете тръби на тунел Витиня на

...
Приключи ремонтът и на двете тръби на тунел Витиня на
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на тунел "Витиня" на магистрала "Хемус"

Приключи ремонтът и на двете тръби на тунел " Витиня " на автомагистрала " Хемус ", оповестиха от организация " Пътна инфраструктура ". След като тази за посока Варна беше отворена на 25 септември, от през днешния ден няма ограничаване и за пътуващите към София.

При ремонта на най-дългия тунел в България все още (1195 м) е инсталирано енергоефективно светодиодно осветяване, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система. На входовете са инсталирани светофарна уредба и променливи пътни знаци.

В сряда ще бъде спряно придвижването в тръбата за Варна

От АПИ оповестиха също, че на 22 ноември от 10 ч. до 16 ч. ще бъде спряно придвижването в тръбата за Варна. Причината е осъществяването на инспекция на носимостта на мостовото оборудване незабавно след тунел " Витиня ", което също бе ремонтирано през последните месеци. По време на изпитването автомобилният трафик ще бъде пренасочен в двете посоки в тръбата за София. Тежкотоварните коли с обща маса над 10 т ще минават по наложителни обходни направления.

Все още има поправки по " Хемус "

Дори и след края на ремонта на тунел " Витиня " на автомагистрала " Хемус " ще продължи да има места със стеснения, където е допустимо да се образуват колони. До 24 ноември поради ремонтни действия в лявото платно на виадукт при девети километър от автомагистралата от 6 до 11 километър придвижването се реализира в двете посоки в дясното платно в посока Варна.

До края на на месеца, също в двете посоки в платното в посока Варна, е и придвижването от километър 29 до километър 35, повода е ремонт на виадукт. На три места се прави ремонт на спешните ленти, което постанова ограничаване на скоростта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР