Приключи работата на Комисията по договора с Боташ. Там нещата

...
Приключи работата на Комисията по договора с Боташ. Там нещата
Коментари Харесай

Скандал в енергетиката заради човек на Румен Радев! Заплащаме капацитет за 500 000 долара, но не го използваме

" Приключи работата на Комисията по контракта с " Боташ ". Там нещата са много притеснителни ", съобщи пред медиите депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски.
 
" Оказва се, че всеки ден българската енергетика и " Булгаргаз " би трябвало да заплаща потенциал, който се равнява на 500 000 $. Този потенциал не се употребява. За образец през 2023 година от вероятни 14 кораба са употребявани 1,5. Този потенциал макар че не се употребява се заплаща. Това е контрактувано от служебното държавно управление с министър Росен Христов ", изясни той.
 
 Росен Христов Росен Христов Източник: МЕ
" Тези неща би трябвало да бъдат другата седмица в зала ", разясни Рибарски. " Ние ще призовем и настоящия министър не енергетиката като участник директен в това договаряне ", изясни депутатът. " Не става въпрос за естествената и нормална междусистемна съгласуваност ", конкретизира той.
 
Другото притеснително, съгласно него е, че даже действително България не може да употребява контрактувания потенциал дневно.

" И когато става въпрос за спасяване… " Булгаргаз " се оказва длъжен с един 13-годишен контракт, от който единствено губи ", сподели Рибарски и добави: " Така че нашето предложение е, цялата документи да отидат в Прокуратурата, в ДАНС. Ние призоваваме този контракт да бъде предоговорен. Този контракт е неблагоприятен за България и България губи всеки ден от него ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР