Приключи лятната пауза в Мото ГП. Този уикенд най-добрите мотоциклетисти

...
Приключи лятната пауза в Мото ГП. Този уикенд най-добрите мотоциклетисти
Коментари Харесай

С Голямата награда на Чехия се подновява битката в Мото ГП

Приключи лятната пауза в Мото ГП. Този уикенд най-хубавите мотоциклетисти ще се състезават за Голямата премия на Чехия на пистата в Бърно.

 Мартин Чой беше над всички в Серес
Мартин Чой беше над всички в Серес

Милен Георгиев също увенча с победа прелестното си каране

Този сезон борбата за Световната купа в Кралския клас е доста оспорвана, като петима са вкопчени в борбата за първото място. Почти след всяко съревнование водачът е нов. След конкуренцията в Германия отпред излезе състезаващият се с Хонда международен първенец Марк Маркес. Той изпревари единствено с пет точки каращия Ямаха Маверик Винялес.

Двамата испанци са следвани от двама италианци. Любимецът на тифозите Андреа Довициозо реализира две победи и е единствено на точка зад второто място. " Доктора " Роси е четвърти, само че също може да оглави класирането с една победа в Бърно. Той ще започва за 22-ри път на емблематичната чешка писта.

Още един испанец - Дани Педроса е с положителни шансове за челно класиране. Пилотът на Хонда е с 103 точки. Педроса може да влезе в почетния клуб на тези, които сса се качвали 150 и повече пъти на подиум. Преди него са Валентино Роси с 225 подиума и именития Джакомо Агостини с 159 подиума.Неговият тим е най-хубав в последните сезони на пистата в Бърно.

Освен Винялес и Роси, Ямаха имат още двама водачи, които се показват впечатляващо. Йонас Фолгер и Йоан Зарко към този момент се качиха на подиума през 2017-а.

 Снимка 306378
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР