Приключи изместването на водопровод в района на местността Траката“. Това

...
Приключи изместването на водопровод в района на местността Траката“. Това
Коментари Харесай

Осигурено е финансиране за решаване на съществуващия от повече от 20 години проблем със свлачището „Трифон Зарезан“

Приключи изместването на тръбопровод в региона на местността „ Траката “. Това ще разреши през тази година там да бъде построено кръгово кръстовище, което ще способства за повишение на сигурността на придвижването. Осигурен е целеви запас за свлачището в местността „ Свети Никола “.

Финансиране е обезпечено и за решение на съществуващия от повече от 20 години проблем със свлачището „ Трифон Зарезан “ край Варна. Проектът е утвърден от експертен съвет и действия по него могат да започват до месец – месец и половина.

Предвижда се свлачището да бъде укрепено посредством премостване с естакада, разгласи заместник-министър Нанков.

През тази година ще се ремонтират още 7 км от пътя Варна – Добрич. Ще започва и ремонтът на пътя Айтос – Провадия, който ще направи налично за бързо прекосяване още едно трасе по направлението север – юг. С ремонт на 16 км от пътя Топола – Девня, който би трябвало да бъде изработен през тази година ще бъде решен един от проблемите за бизнеса в района.

Николай Нанков означи, че се работи интензивно по построяването на Автомагистрала „ Хемус “, която ще спомага за развиването на Северна България. Завършването й се чака освен от жителите, само че и от вложителите, акцентира той. Със седем месеца предварително се чака да приключи построяването на сектора сред Ябланица и п.в. „ Боаза “.

Над 70% от дейностите по него към този момент са изпълнени. През идващия месец се планува да стартира строителство в 56-километровия сектор от пътния възел до разклона с пътя Плевен – Ловеч. Проблеми с отчужденията бавят работата в сектора то п.в. „ Белокопитово “ до п.в. „ Буховци “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР