Приключи един много ползотворен Съвет, на който бяха поставени и

...
Приключи един много ползотворен Съвет, на който бяха поставени и
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев доволен, хвърли бомба от Брюксел: Постигнахме съгласие!

„ Приключи един доста потребен Съвет, на който бяха сложени и беше реализирано единодушие по значими тематики за България “, сподели пред публицисти в Брюксел президентът Румен Радев.
По отношение на селскостопанската политика изцяло разбираме нуждата да предоставяме транспортни коридори за експорт на селскостопанска продукция от Украйна към трети страни, само че това не би трябвало да води до деформиране на българския пазар и до увреждане на ползите на нашите производители, сподели той.
Този въпрос към този момент сме го сложили един път. Има целева помощ за 56 млн. евро, от които България получава 16 милиона, само че това не е задоволително. Затова дружно с Румъния, Унгария, Словакия и Полша ние сме настояли за доста по-голяма помощ, която да подхожда на вредите, които търпят нашите аграрни производители. Това ще бъде обект на съществено разглеждане в Европейска комисия, посочи президентът, съобщи Българска национална телевизия.
По отношение на енергетиката сме получили висока оценка за всички начинания, които генерираме и поддръжката, която даваме на нашите сътрудници. Радев обаче е сложил доста значим въпрос за нагнетения безценен газ предишното лято в хранилището в Чирен. Това е проблем, който имат и други страни. Газ, който е три пъти по-скъп и неговото вадене значи ние в действителност да вдигнем доста цената на газа, който продаваме сега, сподели президентът. Темата би трябвало да бъде обект на разбори и вероятно решение от страна на Европейска комисия, тъй че да окаже помощ на страните, наранени най-вече в тази област.
България е получила цялостна поддръжка и висока оценка за защитата на външните граници на Европейски Съюз. Уточняването на техническите параметри за европейската помощ за защита на границата ни завършват с бързи темпове, която е категорично оказана като приоритет и от ръководителя на Европейска комисия и от всички страни членки.
„ Очаквам от април да стартира осъществяването на тази помощ “, сподели президентът.
По отношение на изпращането от Европейски Съюз на 1 млн. снарядите за Украйна Радев разясни, че тематиката е заложена на две места – във вчерашните изводи на Съвета и в Европейската организация по защита.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР