Приключи двудневната среща на здравните министри от Г-20 в Рим.

...
Приключи двудневната среща на здравните министри от Г-20 в Рим.
Коментари Харесай

Здравните министри от Г-20 одобриха единодушно Римския пакт

Приключи двудневната среща на здравните министри от Г-20 в Рим. Пресконференция даде министърът на Италия Роберто Сперанца. На нея стана известно, че в Италия ще има трета доза ваксина.  

 „ Римският пакт е утвърден единомислещо ”, разгласи министър Сперанца. В него има насоки за противопоставяне на Covid, които засягат бюджетни задължения и вложения, с цел да се улесни производството на ваксина  по целия свят. По този мотив следва среща на здравните министри с техните финансови сътрудници.

„ Битката против вируса е борба, която всички желаеме да спечелим дружно ”, сподели още италианският здравен министър и посочи, че Римският пакт е документ, подписан от всички страни, ангажирани с укрепването на националните здравни услуги, визира и метода „ Едино здраве “, който обгръща здравето на хората, на животните и на околната среда в една цялостна идея.

Сперанца изясни също по този начин, че в Италия ще бъде направена трета доза ваксина на възрастни, на тежко заболели и на тези със слаба имунна система. На конференцията стана известно, че на срещата в Рим Китай е взел участие посредством видео връзка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР