Приключенецът Филип Лхамсурен се насочва към един от най-тежките етапи

...
Приключенецът Филип Лхамсурен се насочва към един от най-тежките етапи
Коментари Харесай

По пътя на "Прегръдката на Амазония": Лхамсурен навлиза в един от най-тежките етапи

Приключенецът Филип Лхамсурен се насочва към един от най-тежките стадии в експедицията си " Прегръдката на Амазония ", чиято последна цел е прекосяването през амазонската джунгла със лични сили. За три месеца той мина 2575 км на кану, пешком и с колело.

Лхамсурен към този момент доближи най-южната точка в маршрута си Порто Вельо.

" От тук на юг амазонската джунгла е унищожена. Това е и моята марка за граница - където горите са опожарени, реките " обърнати " и пътищата са осеяни като преждевременни бръчки Земята ", споделя приключенецът, представен от екипа си.

Той продължава на североизток, където се чака да доближи до мътните води на Амазонка при устието на Тапажос. Етапът напред е един от най-трудните, защото Филип ще би трябвало да преодолее с колело наводнената кална " автомагистрала " Транс Амазоника, оповестиха от екипа му.

Според Лхамсурен е доста евентуално да му се наложи да остави колелото си или да го размени за кану. Преодоляването на сходен път в предходния стадий на експедицията му костваше доста сила и проблеми. Сега му предстоят над 1000 километра по сходен хълмист терен преди да доближи още веднъж до реката.

 По пътя на
© abandonedroads.com

Приключенецът стартира предизвикването си в края на май. Цялостният му маршрут включва над 5000 км в девствената природа на най-голямата тропическа гора в света и втурване по Амазонка до вливането ѝ в Атлантическия океан. Очакванията са пътуването да продължи към шест месеца.

Лхамсурен се движи самичък – с кану, колело или пеш, и обезпечава прехраната си самичък. Ако успее в начинанието си, той ще стане третият странник в света, минал със лични сили през амазонската джунгла.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР