Приказките за танкери с евтин газ са в сферата на

...
Приказките за танкери с евтин газ са в сферата на
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Диверсификация значи различни източници, защо единият да не Русия?

Приказките за танкери с на ниска цена газ са в областта на фантастиката, това съобщи икономистът, синдикалист и някогашен народен представител от ИТН Мика Зайкова в студиото на Нова нюз. По нейни думи, страната ни няма потенциал да приема полутечен газ, а и по принцип няма по какъв начин цената му да е по-ниска от тази на горивото, което идва непосредствено по тръба.

Не знам за какво Кирил Петкова като министър председател договаря доставки на газ, а не Булгаргаз, разяснява също Зайкова. Тя разяснява също, че няма логичност Газпром да се изолира като снабдител. „ Диверсификация значи разнообразни източници, какво толкоз ужасно има единият да е Русия? ”, попита тя. Мика Зайкова съобщи също, че въпросът за газа не е политически, тъй като става въпрос за ползите на България и оцеляването на стопанската система.

Опитната синдикалистка сподели също, че към този момент безработицата у нас е ниска, само че в случай че има дефицит на газ, цели браншове ще би трябвало да спрат работа. Потенциално 250 000 индивида могат да изгубят работата си, разяснява Зайкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР