Приканвам президента да се извини на българския парламент и лично

...
Приканвам президента да се извини на българския парламент и лично
Коментари Харесай

Вежди Рашидов настоява Румен Радев да се извини за реч, пълна с агресия и ненавист

Приканвам президента да се извини на българския парламент и персонално на мен. Това се показва в изявление на ръководителя на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов в Народното събрание през днешния ден, оповестиха от Комисията по културата и медиите.

В словото си в пленарната зала той уточни, че президентът на Републиката си е разрешил една политическа тирада, цялостна с експанзия и злоба, в която е нямало даже нотка на примирение, помиряване и почитание към българския народ.

Вежди Рашидов предизвести, че понятието народ се употребява като мантра в демагогията на някои политици.

„ Аз запитвам – кое е народ? “, съобщи Рашидов и продължи:

„ Тези почтени хиляди лекари, които всеки ден се борят за здравето на българина и не са на митинга, учителите, които също не ги виждам на митингите, те приготвят новата образователна година за нашите деца, на тези митинги отсъстват надарените български създатели и хора на духа.

На тези митинги аз не виждам инженерите, служащите, строителите, които всеки ден се трудят, както не виждам и изтъкнатите български учени. И запитвам – коя част е народът – тези, които по през целия ден са на митингите, или тези, които по през целия ден се трудят за просперитета на страната.

Питам българския парламент след мантрата на президента за мутрите кой от вас, депутатите, се усеща мутра? Моля да си вдигне ръката.

Госпожа Дариткова ли е мутра, господин Ципов ли, господин Иванов ли или който и да е? Аз не съм мутра. Затова призовавам президента да се извини на българския парламент и персонално на мен, тъй като се усещам обиден.

И въпреки всичко България е парламентарна република. Не президентска. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР