Приходите се увеличават със 7% до 110,5 млн. евро EBITDA

...
Приходите се увеличават със 7% до 110,5 млн. евро EBITDA
Коментари Харесай

А1 със стабилен ръст на приходите и печалбата през второто тримесечие на 2018 година

Приходите се усилват със 7% до 110,5 млн. евро EBITDA нараства с 8,9% до 36,3 млн. евро А1 отбелязва постоянен растеж на главните си финансови индикатори през второто тримесечие на 2018 година. Приходите на компанията са се повишили със 7% до 110,5 млн. евро, а оперативната облага (EBITDA) се усилва с 8,9% до 36,3 млн. евро, запазвайки позитивната наклонност от последните над две години. От края на май 2018 компанията одобри марката А1 като част от A1 Group, което ускори позиционирането на телекома на пазара и донесе положителен подтик в връзките му с неговите клиенти.

Ръстът на приходите на А1 се дължи главно на нарастването на приходите от закрепени услуги и устройства. Приходите от закрепени услуги нарастват с 11,4% до 25,3 млн. евро за интервала. Основните аргументи за това са постоянния растеж при профилираните корпоративни решения, сполучливото предложение на спомагателни услуги на сегашни клиенти и продължаващия растеж на приходите на личните ТВ канали MAX Sport. Приходите от мобилни услуги също означават растеж от 0,3% до 66,6 млн. евро, с помощта на нараствания брой на бизнес клиентите и нарасналите старания за опазване на клиенти посредством таргетирани пакетни предложения. Приходите от устройства също се покачват с 25,5% до 16,1 млн. евро поради наклонността от ден на ден хора да търсят и употребяват смарт устройства със смарт тарифни проекти.

Общият брой клиенти на контракт за мобилни услуги се усилва с 0,9%. Това компенсира ненапълно продължаващото въздействие от смяната в Закона за електронните известия, ограничаваща оптималния брой предплатени номера, които може да употребява всеки клиент, довело до спад на клиентите на предплатени услуги с 25,8% за интервала. Така общият брой клиенти на мобилни услуги понижава с 3,1% до близо 3,974 милиона.

Броят на клиентите на закрепени услуги отбелязва растеж от 1,3% през втората четвърт до близо 1,015 милиона, като позитивният тренд при ТВ и интернет услугите компенсира спада от намаляващата известност на закрепените телефонни услуги.

Оперативната облага (EBITDA) на А1 бележи растеж и това тримесечие, като главните аргументи са увеличените продажби на закрепени услуги и лично наличие, както и позитивният тренд в приходите от мобилни услуги. Средният доход от клиент (ARPU) също нараства с 3,8% до 5,6 евро.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР