Приходите от интернет реклами в Съединените щати нараснаха през 2021

...
Приходите от интернет реклами в Съединените щати нараснаха през 2021
Коментари Харесай

Приходите от интернет реклама в САЩ с най-солиден ръст от 16 години насам



Приходите от интернет реклами в Съединените щати набъбнаха през 2021 година с цели 35,4%, заяви във вторник " Бюрото за интерактивна реклама " на Съединени американски щати (Interactive Advertising Bureau, или IAB).

Според изследването на IAB фирмите са похарчили към 189 милиарда $ за цифрови реклами през 2021 година

Това съставлява най-солидния растеж на интернет рекламата в Съединени американски щати от 2006 година насам, демонстрират данните, оповестени на уеб страницата на групата за търговия с онлайн реклами. Покачването се дължи в най-голяма степен на общия напредък на цифровия пазар, се твърди в отчета.

" Тъй като времето, отделено от потребителите, както и вниманието към цифровите медийни канали, не престават да нарастват, те биват последвани от разноските за реклама, разпределени за цифровите медии, изключително за цифровото видео (включително CTV/OTT), цифровото аудио, обществените медии и търсенето ", се показва в отчета на IAB.

Ръстът е в сходство със скорошно изследване на Harvard Business School, поръчано от IAB, което демонстрира, че интернет стопанската система е повишена седем пъти по-бързо от американската стопанска система през последните четири години и в този момент съставлява 12% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати.

Дигиталното видео продължава да бъде един от най-бързо разрастващите се канали, нараствайки през 2021 година с 50,8%  по отношение на година по-рано и с общи доходи за 39,5 милиарда $.

Цифровото аудио пък означи най-високия растеж на годишна база с 57,9%, достигайки доходи за 4,9 милиарда $.

Рекламата в обществените медии набъбна с 39,3% до 57,7 милиарда $, защото потребителите не престават да се ангажират с Meta платформите, Snapchat, TikTok и Twitter.

Докато приходите от интернет търсенето също набъбнаха доста през 2021 година (с 32,8%), тяхното покачване не е толкоз мощно, колкото в други области, което докара до леко понижаване на каузи на общите доходи (намаляване с 0,8 процентни пункта).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР