Приходите от чуждестранните студенти във Великобритания са десет пъти по-големи

...
Приходите от чуждестранните студенти във Великобритания са десет пъти по-големи
Коментари Харесай

Приходите от чуждите студенти във Великобритания са 10 пъти по-големи от разходите за тях

Приходите от задграничните студенти във Англия са 10 пъти по-големи от разноските за тях, демонстрира ново изследване. Това ускорява натиска върху премиера Тереза Мей да извади студентите от листата на имигрантите.

Приходите от задграничните студенти за английската стопанска система възлизат на 20 милиарда паунда, демонстрира нов отчет на Института за висше обучение. Директорът на института, Ник Хилман, съобщи за Би Би Си, че данните са в поддръжка на апелите към държавното управление да извади студентите от листата на групите, където се цели понижаване на имиграцията.

Освен това студентите, които работят по време на престоя си, запълват значими ниши за английската стопанска система. Те работят да вземем за пример като продавачи в магазини, книжарници и таксиметрови водачи и тяхното наложително овакантяване може да провокира рецесия в някои локални бизнеси.

Премиерът Тереза Мей наподобява все по-изолирана в следването на политиката си за ограничение на имиграцията, включваща студентите. Не е загадка, че от ден на ден министри не споделят това виждане. Около 230 000 студенти идват всяка година на курсове в английските университети, все по-голяма част от тях са от Китай.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР