Приходите на торовия завод нарастват с над 40%, но с

...
Приходите на торовия завод нарастват с над 40%, но с
Коментари Харесай

"Неохим" свива загубата си наполовина

Приходите на торовия цех нарастват с над 40%, само че с толкоз се покачват и разноските

Димитровградският торов цех " Неохим " е понижил загубата си близо на половина за първите девет месеца на тази година по отношение на същия интервал на 2018 година Приходите на компанията доста са нарастнали, само че разноските също са се нараснали вследствие на повишаването на природния газ, демонстрира докладът на общественото сдружение. Заради по-високите цени на суровината и заплахата от съкращения предишния месец служащите излязоха на митинг. От доклада в този момент излиза наяве, че от началото на годината броят на заетите е намалял с 200 души.

Финансови данни

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Продажбите на " Неохим " за първите девет месеца на годината надвишават 200 млн. лева, като се усилват с 42% по отношение на същия интервал на 2018 година (виж таблицата). Компанията продава по-голямата част от продукцията си в чужбина (132 млн. лева.), където е регистриран и главният растеж, до момента в който покачването на локалния пазар е минимално.

В същото време с съвсем същия % нарастват и разноските за първични материали и материали, които доближават близо 143 млн. лева Макар че в отчета на управлението не се показва повода за това, най-вероятно растежът и на приходите, и на разноските се дължи на повишаването на природния газ, който е съществена суровина, и надлежно по-високите цени на продукцията. От " Неохим " неколкократно предупреждаваха през тази година, че компанията изпитва проблеми поради " извънредно високата цена на газа ". По тази причина беше отсрочено и подновяването на производството след прекъсването за планов ремонт през лятото. Към края на септември сдружението остава на загуба, само че съумява да свие отрицателния резултат съвсем на половина.

Свиване на личния състав

Единственото перо, по което компанията е понижила оперативните си разноски, са заплатите и осигуровките, демонстрира още докладът. Спрямо същия интервал на предходната година разноските за личен състав са се намалили с към 700 хиляди лева По данни на компанията към 30 септември общият личен състав е бил 717 души, което е с към 200 души по-малко, в сравнение с при започване на годината. Справка в АПИС пък демонстрира, че преди година в сдружението обезпечени са били над 1000 служащи и чиновници.

В края на октомври служащи от " Неохим " стачкуваха поради предстоящо понижаване на личния състав, въпреки че от организацията по заетостта тогава споделиха, че не са уведомявани за идни всеобщи съкращения. Притесненията на служащите пристигнаха поради отсроченото възобновяване на производството след летните поправки, което трябваше да стане още през септември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР