Пригожин се е главозамаял, след като е получил огромни суми

...
Пригожин се е главозамаял, след като е получил огромни суми
Коментари Харесай

Руската държавна телевизия: Пригожин се е главозамаял от пари

" Пригожин се е главозамаял, откакто е получил големи суми пари ". Това съобщи Дмитрий Кисельов, един от водещите гласове на държавната съветска телевизия и водещ на седмична емисия.

" Чувството да вярваш, че всичко ти е разрешено, се появи у него преди време, още по време на интервенциите на " Вагнер " в Сирия и Африка ", съобщи Кисельов за лидера на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, представен от Франс прес.

Според него това възприятие се е засилило след завладяването на градовете Соледар и Бахмут в Украйна от наемниците на Пригожин. " Той повярва, че по едно и също време може да се опълчи на министерството на защитата, на страната и персонално на президента ", съобщи Кисильов.

Водещият увери, без да привежда доказателства в поддръжка на изказванията си, че " Вагнер " е получила 858 милиарда рубли (8,8 милиарда евро) публични средства.

Според журналиста един от огромните фактори в протеста на " Вагнер " е бил отводът на министерството на защитата да удължи доходоносния контракт, подписан с ресторантьорската група " Конкорд " на Пригожин.

Бунтът на " Вагнер ", продължи единствено един ден. Той завърши със съглашение, предвиждащо отпътуването на Пригожин за Беларус. Никакви наказания не бяха оповестени против метежниците, само че бъдещето на фирмите на Пригожин наподобява нестабилно, написа Българска телеграфна агенция.

В събота щаб квартирата на " Вагнер " в Санкт Петербург, известна като " Център Вагнер " разгласи в Телеграм, че се мести на друго място, само че увери, че ще продължи да действа под нов форма. Според " Уолстрийт джърнъл " сътрудници на Федералната работа за сигурност са претърсили централата на групата, с цел да търсят доказателства против Пригожин.

Пригожин твърди, че протестът му не е целял да смъкна властта, а да избави " Вагнер " от разпускане от съветския общоприет щаб, който той упреква в непросветеност в спора в Украйна.

От понеделник Пригожин не е правил обществени изказвания.

А през вчерашния ден журналистът Кисельов оспори концепцията, че бойците на " Вагнер " са били по-ефикасни от съветските сили и напомни, че са им били нужни 225 дни, с цел да завладяват Бахмут против 70 дни, за които съветската постоянна войска е превзела Марупол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР