Пригожин е лично произведение на Путин, което се обърна срещу

...
Пригожин е лично произведение на Путин, което се обърна срещу
Коментари Харесай

Руският политик Генадий Гудков: Пригожин е лично произведение на Путин

Пригожин е персонално произведение на Путин , което се обърна против основателя си - смъкна маската на съветския президент и сподели, че той е страхливец и не може самичък да взима решения.

Това сподели в предаването „ 120 минути “ съветският политик Генадий Гудков, който е някогашен народен представител и предприемач. През последното десетилетие той е един от най-яростните критици на президента Владимир Путин. От 2019-та живее в България и основава опозиционното съдружие „ Свободна Русия “.

Валерий Тодоров е безапелационен, че става дума най-вече за политическа, а не за военна конспирация

„ Това беше опит за въоръжено въстание , което завърши с съгласие сред Пригожин и Путин. Това въстание не беше ориентирано персонално към Путин. Пригожин е персонално произведение на Путин – това е най-верният му човек, за който той сътвори една частна войска. Но в един миг Пригожин влезе в нечовечен спор с министъра на защитата и загуби връзката с Путин “, сподели той.

Гудков счита, че за водача на „ Вагнер “ е било доста значимо съветският президент да му се обади и да го поддържа против министъра на защитата. „ Не изключвам, че е имал данни, че са желали да го унищожат “, означи още той.

Тежко въоръжените съветски наемници се изтеглиха от Ростов на Дон нощес

Руският политик и предприемач е безапелационен, че задачата на този поход към Москва е „ Пригожин да си резервира живота и да запази армията „ Вагнер “ в този изострен спор с Министерство на защитата “. „ Това беше театър за един фен, а този фен беше Владимир Путин “, разясни той.

Генадий Гудков означи, че походът на „ Вагнер “ е огромен удар по имиджа на Владимир Путин, тъй като огромният печеливш е Евгений Пригожин . „ Той сподели, че режимът на Путин е разяден, както и че президентът е човек, който не може да взима независими решения. Освен това той е страхливец – през вчерашния ден заряза всички хора, качи се на самолета и ги остави да се оправят сами “, разясни той.

В мненията към обявата се споделя, че няма значение дали е било прелом или не – „ напиването постоянно е приоритет “

Руският политик счита също по този начин, че министърът на защитата и началникът на Генералния щаб са неспособни да водят война и да вземат решения. „ Те вземат решение проблемите като изпрашат на фронта хора за пушечно месо “, добави той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР