Приетите промени в Закона за движение по пътищата са полезни,

...
Приетите промени в Закона за движение по пътищата са полезни,
Коментари Харесай

Експерт разкри до какво ще доведат промените в Закона за движение по пътищата

Приетите промени в Закона за придвижване по пътищата са потребни, ефикасни и изрично ще окажат влияние за понижаване на тежките пътни произшествия. Това разяснява в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ комисар Алекси Стратиев, специалист по пътна сигурност и някогашен началник на КАТ.

По думите му ограниченията, които се започнаха против неправоспособните водачи, са настоящи и в точния момент. "50% от починалите на пътя са породени от недееспособността на пътя ", разяснява още Стратиев.

„ Трябва да обърнем внимание на всички притежатели, че тогава когато личният им автомобил се ръководи от недееспособен лидер, той ще бъде дерегистриран. Така че дано още в този момент да подхващат ограничения в тази посока, с цел да избегнат това. Нека не мислят, че ще се пробват да потвърждават по какъв начин не са знаели, че не са го предоставяли. Автомобилът обезпечено би трябвало да бъде стеснен от опцията недееспособен лидер да го употребява “, изясни той.

Алекси Стратиев разяснява още, че летният интервал допуска повече надзор на пътя, тъй като нараства интензивността на придвижването и с това - случаите. "Бъдещето на пътната сигурност, обаче, се гради на механически надзор на пътя ", счита още специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР