Приемът в детските градини и ясли във Варна ще е

...
Приемът в детските градини и ясли във Варна ще е
Коментари Харесай

Нови правила за прием в детските градини и ясли във Варна |

Приемът в детските градини и ясли във Варна ще е по нови правила, признати от Общинския съвет през днешния ден. Водещ аршин към този момент ще е адресът на детето.

Децата, чийто непрекъснат или сегашен адрес е в административния регион на яслата, ще получават по 100 точки. Ако двата адреса съответстват, ще се дават спомагателни 10 точки. 

Отпада условието родителят и детето, подлежащо на класиране, да са с непрекъснат или сегашен адрес в община Варна. При съществуване на подобен адрес ще се дават 10 бонус точки.

Както и до момента, спомагателни точки ще получават децата с работещи родители, от многодетни фамилии, със болести с и над 50% неработоспособност. С преимущество остават близнаците, сираците и полусираците, деца, чийто брат/сестра посещават детската ясла.

Променят се и разпоредбите за банкет на децата в детските градини и в подготвителните групи към учебните заведения във Варна . Поправките засягат спомагателните точки, които се дават при кандидатстване.

Бонус точки към този момент ще получават освен децата, чийто непрекъснат и сегашен адрес съответстват. От преимуществото ще се възползват и децата с адрес в региона на детското заведение или учебно заведение.

Друга утвърдена смяна е при записване на децата в подготвителни групи към учебни заведения да отпадне условието за показване на уверение за адрес, издадено от районната администрация. Проверката ще се реализира по длъжностен път, с цел да се улеснят родителите.

Третата промяна  важи за село Казашко , където няма детска градина. На децата с адресна регистрация там се дава опция да аплайват в определен от родителите им регион във Варна при съблюдаване на групите на уседналост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР