Приемът на витамини е опасен по време на вирусни заболявания,

...
Приемът на витамини е опасен по време на вирусни заболявания,
Коментари Харесай

Витамините може да са опасни при вируси и COVID-19

Приемът на витамини е рисков по време на вирусни болести, в това число и от новия ковид, тъй като вършат инфекцията по-силна, а не форсират възобновяване, заяви ТАСС, представен от " Дарик ".

Хората със стомашно-чревни болести също би трябвало да се въздържат от банкет на витамини без лекарско наставление, сподели пред организацията шефът на съветския център по имунокорекция доктор Людмила Лапа.

" Вирусите обичат витамини. Ако човек се разболее, считам, че е изцяло излишно да приема витамини, тъй като те поддържат заболяването, вирусите единствено получават сила от витамините. Това, несъмнено, се отнася и за ковид ", сподели тя.

Лапа означи, че приемът на витамини е значим детайл от профилактиката на болесттите, в това число и от новия ковид, както и значим стадий от възобновяване на организма.

Но използването на витамини незабавно след излекуване също не се предлага от лекарката. Тя счита, че е належащо да мине най-малко една седмица.

Лапа предлага изключително деликатни с приема на витамини да са хората със стомашно-чревни болести, тъй като в най-хубавия случай витамините няма да им навредят, а в най-лошия те ще се трансфорат в отрови и ще навредят на имунитета.

Специалистката предизвестява и за заплахите от хипервитаминизация. " Приемът на витамини би трябвало да се прави под лекарски надзор, тъй като лекуването от хипервитаминизация е мъчно. Често се случва, в случай че човек се оплаква от неприятно самочувствие, да се окаже, че има в организма си доста витамини от група В, които не се усвояват ", сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР