Приемът на достатъчно течности е изключително важен по всяко време,

...
Приемът на достатъчно течности е изключително важен по всяко време,
Коментари Харесай

Прием на течности – преди, по време и след фитнес


Приемът на задоволително течности е извънредно значим когато и да е, само че ролята на хидратацията се удвоява, когато се вземат поради постоянните

фитнес тренировки .

Недостатъчният банкет на вода може да форсира появяването на отмалялост и да понижи цялостния резултат от фитнеса. От доста огромно значение обаче е освен оптималната хидратация, а и времето, когато се пие повече

вода – преди, по време или след тренировката.

Всеобщо и потвърдено разбиране е, че за оптимален резултат от фитнеса и за понижаване риска от контузии, би трябвало да се разпределя вярно приема на вода в интервала към всяка подготовка.

Вода преди подготовка
Оптималният вид за реализиране на оптимален резултат от фитнеса е тренировката да стартира при съвършен баланс на течностите в организма. Т.нар. хомеостаза , или поддържането на вътрешната течна среда на организма, е от първостепенно значение за естествения приток на кръв към мускулатурата, за снабдяване на О2 и хранителни субстанции и бъроз изнасяне на изобилното количество отпадни продутки, които дейните мускули отделят. За започване на тренировката с съвършен баланс на течностите е значимо да се одобри задоволително вода преди фитнеса. Количеството й зависи главно от самостоятелните особености на всеки – тегло, растеж, вид на мускулатурата и други Като осреднени минимални количества се предлага банкет на най-малко 500 мл вода 2 часа преди подготовка и още 250 мл до 15 минути преди нея.

Вода по време на тренировката
Тук също има съвършен вид, който обаче е сложен за реализиране. Препоръчително е да се приема количество вода, покриващо напълно тази, изгубена при потенето. Разбира се, то зависи напълно от температурата и интензивността на тренировката и постоянно е друго. Затова целесъобразният най-малко е 0,5 до 1 литър вода за всеки час подготовка. Много значимо е тя да се дозира през към 15 минути и да не се приема едновременно, макар от време на време мощната жадност.

Вода след подготовка
Почти постоянно след подготовка тялото е леко обезводнено. Обяснението е просто – колкото повече вода пием по време на подготовка, толкоз повече се потим и загубите постоянно са по-големи от признатите количества течности. Затова доста значимо е загубите да се възстановят най-малко в границите на 2 часа след тренировката , тъй като вода продължава да се губи и директно след фитнеса. За пресмятане на точното належащо количество някои специалисти дават удобен съвет. Според тях е добре всеки трениращ да премери тежестта си преди и след подготовка и да приема по 1,5 литра вода за всеки изгубен кг тегло – загубите по този начин или другояче се дължат главно на дехидратацията.

Свързани публикации.. 3 аргументи да загряваме преди фитнес 0 Упражнения за плочки на корема – какъв брой постоянно? 0 Колко тъкмо калории горим за един ден? 1

Алтернативи на водата
За фитнес подготовка, продължаваща по-малко от 1 час, чистата вода е съвършен вид за поддържане салдото на течностите в организма. При всяко по-продължително натоварване обаче би трябвало да се имат поради нарасналите потребности на организма от минерали и от калории , изключително при хората, които упражняват не за намаляване, а за трупане на мускулна маса. От значение е водата да се добави със пресни сокове, изотонични разтвори и други спортни питиета.

Оптималната хидратация и набирането на задоволително минерали преди, по време и след подготовка значи по-малко крампи , разномерно разпредлеение на силата, по-малка преждевременна отмалялост, по-нисък риск от контузии . Всичко, което ще подсигури оптималния резултат от всяка фитнес подготовка.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР