Приемането на Украйна в Европейския съюз е приоритет, заяви германският

...
Приемането на Украйна в Европейския съюз е приоритет, заяви германският
Коментари Харесай

Лидерът на европейската десница: Приемането на Украйна в ЕС е приоритет

Приемането на Украйна в Европейския съюз е приоритет, съобщи немският евродепутат Манфред Вебер след избирането си през вчерашния ден отпред на Европейската национална партия (ЕНП) – проевропейска дясна политическа мощ, която сега претърпява компликации, съобщи Франс прес.

Вебер, който беше единственият претендент за правоприемник на някогашния ръководител на Европейския съвет Доналд Туск, е изправен пред сложната задача да възвърне въздействието на ЕНП след тежките провали, които тя претърпя във Франция и Германия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Първото обръщение, което би трябвало да изпратим в този момент, е: да, вие можете да станете член на Европейския съюз ", съобщи Вебер в слово след избирането си в Ротердам, Нидерландия.

" ЕНП поддържа кандидатския статут за нашите украински другари, също и за Република Молдова ", добави той в наличието на някогашния украински президент Петро Порошенко, против който е формирано дело в Украйна, само че управляващите му позволиха да участва на събитието.

Киев изрази неодобрение по отношение на отхвърли на някои страни от Европейски Съюз да ускорят одобряването му за претендент с оглед съветската инвазия от 24 февруари. Този месец се чака по въпроса за кандидатския му статут да се произнесе Европейската комисия.

Вебер съобщи, че идващият приоритет е ЕНП да възвърне своя статут на първа политическа мощ, откакто партиите от консервативната десница търпят едно след друго провали в Европейски Съюз.

" Нека бъдем почтени: не сме в най-хубавия миг от своята история ", призна Вебер.

Едва 7 са към този момент заседаващите в Европейския съвет водачи от партии членки на ЕНП. И макар че ЕНП остава най-голямата мощ в Европарламента, тя би трябвало да се преценява със социалистите и с либералите от " Обнови Европа ", разяснява Агенция Франс Прес.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР