Приемането на измененията в Тарифата ще доведе до намаляване на

...
Приемането на измененията в Тарифата ще доведе до намаляване на
Коментари Харесай

Отпадат редица такси за ползвателите на регистър БУЛСТАТ

Приемането на промените в Тарифата ще докара до понижаване на административната и финансовата тежест върху субектите на специален регистър БУЛСТАТ, се споделя в известието на Министерски съвет.

Отпада таксата за регистриране на промени в събитията за издаване на нова карта за идентификация на записаните лица в регистър БУЛСТАТ. Правителството одобри през днешния ден промени на Тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията, призната с Постановление № 243 на Министерския съвет от 2005 година С тях се анулира и нуждата от събиране на такси и за издаване на оригинал, копие или препис на карта за идентификация. Поради публичността на регистър БУЛСАТ отпада и нуждата от възнаграждение на такса за даване на информации по електронен път от осведомителната система на регистъра, прибавиха от Министерски съвет.

Промените в подзаконовия нормативен акт се постановат с оглед привеждането му в сходство с измененията в Закона за регистър БУЛСТАТ, отнасящи се до отпадане на условие за издаване на идентификационни карти на записаните лица, защото информацията за тях е обществена и гратис налична, посредством интернет страницата на регистъра, както и отпадане на издаването на карта за засвидетелствуване на кода на субектите на регистър БУЛСТАТ и замяната ѝ с удостоверение за последно вписани условия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР