Приемането на европейската валута е избор, който сме направили още

...
Приемането на европейската валута е избор, който сме направили още
Коментари Харесай

Емил Радев: Въвеждането на еврото е въпрос на еволюционни, а не революционни промени

" Приемането на европейската валута е избор, който сме създали още при влизането ни в Европейски Съюз. И целият път към Еврозоната е работа на доста държавни управления ". Това подсети при започване на проведената от самия него конференция евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, съобщи кореспондент на " Фокус " . Темата на дискусиите в постройката на Екологичен потенциал в Брюксел през днешния ден е: " Бъдещето на финансовата интеграция на Европейски Съюз: Разширяване на еврозоната и основаване на цифрово евро ". 

" Въвеждането на еврото е въпрос на еволюционни, а не революционни промени ", безапелационен бе Емил Радев. 

" Всички споделяме устрема Европа да стане по-стабилна стопански. Дори дизайнът, образът на българското евро е знак, че България освен няма да загуби своя суверенитет, каквито страхове има, а и ще способства за силата и единството на Европа, като страна част от Еврозоната ", добави той.

" За страдание, постоянно се постанова да оборваме легенди. Много от страховете са за растеж на инфлацията, само че статистиката друго демонстрира. Въвеждането на еврото ще улесни хората, таксите в банките ще паднат, лихвите по заемите ще се намалят. Еврозоната дава непоклатимост и има силата да преодолява разтърсвания ", уверен е евродепутатът.

" Създаване на цифровото евро не значи завършек на банкнотите и монетите обаче ", безапелационен е Емил Радев: " Цифровово евро ще ни донесе доста провокации, идва и цифровата промяна. Разширяването на еврозоната и цифровото евро ще надградят основите ", разясни Радев.

Само преди броени дни с огромно болшинство Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) на Европейския парламент утвърди мнението на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по отношение на основаването на цифрово евро. Вотът е значима стъпка напред за промяна в системата на заплащанията в Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР