Приемането на България в Шенген по въздух и вода носи

...
Приемането на България в Шенген по въздух и вода носи
Коментари Харесай

30% от българите смятат, че приемането ни в Шенген по въздух и вода носи реална полза

Приемането на България в Шенген по въздух и вода носи действителна изгода за страната ни. Това считат малко над 30% от пълнолетните българи. Данните са от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “.



Далеч по-добре се прави оценка вероятността за пълноценно влизане в Шенген. То ще носи действителна изгода за страната, съгласно повече от 50% от интервюираните.



Дали обаче това ще стане с цената да одобряваме повече бежанци? Тук болшинството българи - близо 56%, счита, че това не би трябвало да се случва, даже и да попречи на присъединението ни към зоната за свободно напредване.



По отношение на ориста на Паметника на Съветската войска в София мненията са полярни. „ За “ преместването са съвсем 36%, „ срещу “ - 40 на 100. В столицата все отново съотношението е две срещу едно в изгода на преместването.



Относно новия дом на Народното събрание - 21,6% поддържат преместването на Народното събрание в постройката на тогавашния Партиен дом, а 26,9% не утвърждават решението. 



Въпреки полемиките за пилона на Рожен, мненията са съвсем единомислещо позитивни – 74,3% утвърждават, а 12,3% – не.  

Идеята за промяна на националния празник 3 март с 24 май не се утвърждава – 77,9% са срещу смяната, против 10,3% които са " за ". 



Това са част от изводите от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “, част от самостоятелната изследователска стратегия на организацията, извършено сред 11 и 19 януари 2024 година измежду 807 души по метода „ лице в лице “ с таблети.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР